OBUKA ZA DUMO TERAPEUTE

_

EDUKACIJA ZA DUMO TERAPEUTE

* SVE INFORMACIJE MOŽETE DOBITI KONTAKTOM NA +381 60 5666 450

EDUKACIJA TRAJE DVA DANA (subota i nedelja od 10 – 16h) I ODRŽAĆE SE U SLEDEĆIM TERMINIMA:

Beograd, 11-12. jul 2020 godine.

Mesto održavanja: HIDŽAMA CENTAR BEOGRAD – Senjačka 23, Senjak – Beograd

Obuka je namenjena maserima, fizioterapeutima, fizijatrima, sportskim trenerima,  kao i svima onima koji bazično poznaju anatomiju i fiziologiju.

~ NABAVKA OPREME: Svu opremu za dalji rad možete nabaviti od distributera Hidžama Centar Beograd i možete je kupiti na licu mesta nakon obuke.

~ CENA OBUKE: 250 eura (29.500 dinara) 

CENA SERTIFIKATA SA HOLOGRAMOM I TROSTRUKOM ZAŠTITOM: 2.400,00 dinara (20 eura) Sertifikat je neophodan, jer će se nabavka preparata obavljati isključivo preko serijskog broja na dokumentu.

~ ZA SVE INFORMACIJE KONTAKTIRATI POZIVOM: Hidžama Centar Beograd:    tel   +381 60 5666 450 (dostupno i na Viber i WhatsApp)

Šta je Dumo terapija?

Terapija potiče iz Libije i tamo se koristi kao tradicionalna narodna medicina. Radi se kao metoda oporavka i preventive od povreda. Dumo terapija je vrsta terapije za oporavak mišića. Pretežno ga koriste i popularan je među sportistima zbog brzog dejstva na oporavak misićnog vlakna. Mišić je tkivo koje služi da transformiše hemijsku energiju u mehanički rad. Tako nastaje sila koja je potrebna za pokretanje ljudskog tela. Osnovno svojstvo mišića je kontrakcija a takodje i fleksibinost. Ukoliko je narušeno nešto od ovih svojstva dolazi do upale mišićnog tkiva a u nekim slučajevima i do povrede mišićnog vlakna. Dumo terapija vrši oporavak mišićnog tkiva na jako brz a delotvoran način a što je najbitnije ova terapija ne spada u agresivne metode oporavka.

   Kako se radi tretman?

Tretman se radi na taj način sto se na telo nanese specijalna formula prirodnih ulja, koja utiču direktno na nagomilane laktate. Preparati koji se koriste su pravljeni isključivo za reakciju na tkivo mišića I ne deluju ni na jedno drugo tkivo. Zbog toga samom terapijom mora da upravlja stručno obučeno osoblje za rad sa preparatima kao I sa bitnim znanjem o strukturi, delovanju kao funkciji samom mišića.

Kako deluje tretman?

Sam tretman je jako interesantan I prilično atraktivan zbog same reakcije preparata sa upaljenim mišićima. Hemijska reakcija koja se javlja na mestima gde se javlja problem u mišiću sa preparatima je prilično burna , te kada dodje do direktnog kontakta javlja se isparavanje iz tela (dim). Kao sto smo napomenuli sam tretman izgleda prilično atraktivno a oporavak je neizostavan.

Na obuci se uči pravilno rukovanje preparatima. Pored toga uci se rukovanje još nekim tehnikama poput masaže ventuzama i  gua sha masaže.

*OBUKA:

Obuka traje 2 dana, a ukupno 12 sati, u slučaju maksimalnog broja kandidata(10). U slučaju manjeg broja kandidata, traje propoprcionalno kraće. Subota  od 10 – 16 h Nedelja  od 10 – 16 h

Pod obuku spada učenje pravilnog izvodjenja masaže koja spada u prvu fazu odnosno u pripremu pred terapiju. Pravilna masaža je jako bitna jer od nje zavisi kako će telo reagovati na celokupnu terapiju. Takođe na obuci se uči pravilo rukovanje preparatima, njihova upotreba i delovanje u toku same terapije.

Obuka je namenjena maserima, fizioterapeutima, kozmetičarima, fizijatrima, sportskim trenerima,  kao i svima onima koji bazično poznaju anatomiju i fiziologiju.

Na kraju obuke svaki polaznik će dobiti diplomu i biti osposobljen da samostalno izvede tretman dumo terapije.

DUMO TERAPIJA

Obuku vodi Vladimir Krištofić – sportski fizioterapeut i cupping terapeut

Završio ORFI  školu za sportsku fizikalnu terapiju u Budimpešti. Takodje, kvalifikovani je holistički terapeut sa završenim obrazovanjem na institutu International institute of health and holistic therapies (IIHHT) u Newcastle- England.  Specijalizaciju završio u akademiji holistickih terapeuta u Omanu u gradu Muscat na čijoj je klinici za rehabilitaciju zavrsio stažiranje.  Član je udruženja svetskih terapeuta  The International Institute for Complementary Therapists (IICT) . Sertifikovani je predavač za obuku o holističkoj i Hijama terapiji po odobrenju IICT Academy.