OBUKA ZA HIDŽAMA – CUPPING TERAPEUTE (internacionalni sertifikat)

_

OBUKA ZA HIDŽAMU

POČETNI KURS – LEVEL ONE (INTERNACIONALNI SERTIFIKAT)

 

* SVE INFORMACIJE MOŽETE DOBITI KONTAKTOM NA +381 60 5666 450

~ EDUKACIJA TRAJE DVA DANA (subota i nedelja od 10 – 16h) I ODRŽAĆE SE U SLEDEĆIM TERMINIMA:

Beograd,  27-28. Mart 2021 godine

Broj mesta za edukaciju ograničen zbog trenutne epidemiološke situacije (COVID-19)

Mesto održavanja: HIDŽAMA CENTAR BEOGRAD – Senjačka 23A, Senjak – Beograd

Obuka je namenjena maserima, fizioterapeutima, fizijatrima, sportskim trenerima,  kao i svima onima koji bazično poznaju anatomiju i fiziologiju.

Na kraju obuke BIĆE ORGANIZOVANO TESTIRANJE KANDIDATA. Svaki polaznik koji SAVLADA OSNOVE TEHNIKE, dobija sertifikat Hidžama Centra iz Beograda o završenoj edukaciji. Postoji mogućnost dobijanja i Internacionalnog sertifikata (informacije možete dobiti na kontakt telefon).

~ NABAVKA OPREME: Svu opremu za dalji rad možete nabaviti od distributera Hidžama Centar Beograd i možete je kupiti na licu mesta nakon obuke. (Svi terapeuti koji kod nas završe edukaciju imaće najpovoljnije uslove za kupovinu opreme sa najvećim popustima)

~ CENA OBUKE: 400 eura 

* Informacije oko cene i procedure za dobijanje internacionalnog sertifikata mozete dobiti kontaktom na dole navedeni broj telefona

~ ZA SVE INFORMACIJE KONTAKTIRATI POZIVOM: Hidžama Centar Beograd:    tel   +381 60 5666 450 (dostupno i na Viber i WhatsApp)

Hidžama je regulatorna medicinska metoda koja leči niz raznih oboljenja. Regulatorna je zato što lokalnim puštanjem “krvi” deluje na bazični regulatorni sistem u organizmu koji je odgovoran za održavanje homeostaze. Kada je narušena homeostaza, dolazi do pojave bolesti..

ŠTA SE ELIMINIŠE HIDŽAMOM?

Eliminiše se potkožni sadrzaj, jer samo 10% tečnosti koja izađe sadrži zdrave krvne elemente, ostalo je kongestirana (stara, zgrušana) krv, toksini od bakterija i virusa, biohemijski otpad, urea, kreatinin, višak holesterola i triglicerida.

NAČIN IZVOĐENJA HIDŽAME?

Negativnim vakumom uz pomoć pumpice se podižu toksini iz slojeva tkiva do površine kože, nakon čega se površinski (1-2 mm dubine) zarezuje hiruškim skalpelom, te se vakum sukcijom vade toksini.

DA LI JE TRETMAN HIDŽAMOM BOLAN?

Hidžama suštinski nije bolna metoda lečenje.Sami rezovi nisu bolni jer se vrši površinsko zarezivanje. Vakum stvara osecaj zategnutosti i suštinski nije bolan, zavisno od stanja u kom se pacijent nalazi, može imati blag osecaj boli koji brzo nestaje . Jačina vakuma se lako reguliše, a dubina rezova nije dublja od 2mm.

KOLIKO DUGO TRAJE HIDŽAMA TRETMAN ?

Tretman traje oko 30-60 minuta, zavisno od organizma pacijenta.

KOLIKO ČESTO SE RADI HIDŽAMA ?

Zdrave osobe mogu raditi hidzamu na svaka tri meseca, sto je dovoljno za redovno čišćenje organizma. Osobe sa zdravstvenim problemom mogu raditi češće, sa minimalnim razmakom od mesec dana, a zavisno od problema koji imaju te se oko toga mogu posavetovati sa svojim terapeutom.

GDE SVE POMAŽE HIDŽAMA ?

  • Najbolja metoda detoksikacije tela
  • Jača imuni sistem
  • Imunomodularno djeluje – pomaže kod sistemskih bolesti i obolenja imunog sistema
  • Smanjuje periferni vaskularni otpor što za posledicu dovodi do smanjenja srčanog opterećenja i globalne tenzije
  • Smanjuje zadržavanje vode u telu
  • Reguliše metabolizam (smanjuje nivo „loših“ masnoća LDL, holesterola i triglicerida, povećava nivo HDL holesterola)
  • Smanjuje nivo azotnih materija u telu
  • Stimulše i reguliše rad svih žlezda u telu
  • Izuzetno efikasna terapija bola
  • Leči upalne procese u mišićima

Obuku vodi Vladimir Krištofić – sportski fizioterapeut i cupping terapeut

Završio ORFI  školu za sportsku fizikalnu terapiju u Budimpešti. Takodje, kvalifikovani je holistički terapeut sa završenim obrazovanjem na institutu International institute of health and holistic therapies (IIHHT) u Newcastle- England.  Specijalizaciju završio u akademiji holistickih terapeuta u Omanu u gradu Muscat na čijoj je klinici za rehabilitaciju zavrsio stažiranje.  Član je udruženja svetskih terapeuta  The International Institute for Complementary Therapists (IICT) . Sertifikovani je predavač za obuku o holističkoj i Hijama terapiji po odobrenju IICT Academy.