Fizikalna terapija

Fizikalna terapija

_

Fizikalna terapija podrazumeva primenu agenasa (struja, svetlo, zvuk, magnet) kod rešavanja problema spinalnog bola, upale mišića i nerava, otoka i zarastanja meko-tkivnih i koštano-zglobnih struktura. Pod fizikalnom terapijom se podrazumeva terapijsko delovanje raznih fizičkih agenasa, koji se danas primenjuju uglavnom preko kože.
Primenjeni u okviru adekvatne doze, koja ne ugrožava integritet tkiva, fizikalni agensi deluju u vidu fizioloških draži na ekstero-i proprioreceptore i dovode do lokalnih i ostalih reakcija organizma i uspostavljanja normalnih fizioloških uslova. Zato, da se ne bi izlagali još većem bolu dolazeći kod nas, samo pozovite i mi smo tu!
Fizikalna terapija predstavlja metodu lečenja koja se koristi prilikom problema koji ograničavaju kretanje, pokret i otežavaju kvalitet života i obavljanje svakodnevnih zadataka i aktivnosti. Njenom primenom ublažavamo bol, poboljšavamo funkcionisanje lokomotornog aparata.
Cilj fizikalne terapije je da omogući i olakša obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Na primer može olakšati hodanje, penjanje uz stepenice ili ustajanje i leganje u krevet.
Fizikalna terapija se takođe koristi i u toku postoperativnog oporavka. Može se koristiti kao jedino sredstvo lečenja ili u kombinaciji sa drugim metodama.
Nakon pregleda, formira se individualni program za svakog pacijenta, Cilj je kao što je pomenuto, smanjiti bol i obnoviti funkcionisanje u što je većoj meri moguće. Cilj je takođe poboljšati pokretljivost zglobova i vratiti fleksibilnost mišićima kao i snagu, izdržljivost, koordinaciju i ravnotežu.

fizikalna terapije tacke
kinezi-terapija

KINEZI TERAPIJA

Kliknite za više informacija

kinezi-taping

KINEZI TAPING

Kliknite za više informacija

kineziterapijske-vezbe

KINEZITERAPIJSKE VEŽBE

Kliknite za više informacija

tens

TENS

Kliknite za više informacija

lasero-terapija

LASERO TERAPIJA

Kliknite za više informacija

uv-terapija

ULTRAZVUČNA TERAPIJA

Kliknite za više informacija