KINESIO TAPING

_

KINESIO TAPING je procedura korišćenja specijalnih elastičnih traka koje bez medikamenata koriguju funkciju mišića (olakšavaju pokret) i smanjuju bol imobilizacijom mišićne fascije (opne).
Kinezio tejping (kinezi traka) je terapeutska metoda koja je najpre postala popularna među sportistima. Koristi se već duže vreme u svrhu prevencije i lečenja sportskih povreda. Ova metoda se ne koristi isključivo za sportske povrede već i u lečenju drugih povreda.
Postoje brojne koristi ove metode- smanjena osetljivost mišića, smanjena bol u mišićima, smanjena ukočenost mišića koja se javlja posle nekih tretmana, ubrzano lečenje, smanjenje otoka, limfna drenaža i ubrzanje protoka krvi.
Kinezio Tejping
Kinezio tejping omogućava puno pokretanje mišića. Ne utiče negativno na cirkulaciju što znači da nema nikakvog uticaja na smanjen protok krvi. Kod rehabilitacije ova traka radi u kontinuitetu, tako da se svaki tretman može nastaviti za dva ili tri dana.
Koristi se za – balansiranje mišića i dovođenje mišića u stanje kada oni mogu normalno da funkcionišu – mišićni tejping
– Mehaničke, prostorne, ligamentne, limfne i cirkulatorne korekcije – korektivni tejping
Glavni fokus kinezio tejpinga je procena pacijentovog stanja. Procenjivanje stanja pacijenta, razmatranje kako simptoma tako i uzroka individualnih stanja su ključni za uspešan tretman.

IMG_2264
IMG_2267
IMG_2269
IMG_2272
IMG_2275
IMG_9628
IMG_9637
IMG_9641